logo - Villa "Šepat"

Villa Šepat - Za one koji žele najbolje

hrvatski
hrvatski
talijanski
njemački
engleski
 
Villa "Šepat"
Početna stranica
O otoku Hvaru
Apartmani
Rezervacije
Galerija slika
Kako do nas
 
Kontakt informacije
Josip Šepat
MOB: +385 91 5150963
e-mail: josip@villa-sepat.com
 

Povijest koja je stoljećima utkala svoje prste u svaki kutak života grada, već pri prvom susretu s njim uvjerit će vas kako ste stigli u prostor koji je živi spomenik kulture. Bez obzira iz kojeg mu pravca došli u susret, grad će izazvati vaše divljenje. Ne čini Hvar jedinstvenim samo njegova prošlost, već i njegova sadašnjost u nizu ljupkih ugostiteljskih objekata, bogatom ponudom privatnog smještaja, ali i noćnoj zabavi. Otok Hvar simbol je njegovane tradicije organiziranog turizma u privatnom smještaju. Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, domaćin je brojnim gostima privučenim ljepotom povijesti koja se skladno uklapa u nenarušenu prirodu i suvremenu turističku svakodnevicu. Kristalno plavo more, predivne uvale i šljunčane plaže, umjerena klima, bujna vegetacija, vinogradi, maslinici i beskrajna polja lavande, povijesne i kulturne znamenitosti ono je što Hvar čini nedvojbeno jednim od najljepših otoka... Zahvaljujući svom položaju otvorenom prema svijetu, na prastarom plovnom putu, bio je mjesto doticaja različitih kultura koje su se međusobno prožimale, utjecale jedna na drugu i naposljetku ostavile trag do danas…

Prilaz gradu Hvaru pretpostavlja točku s koje smo u njega stigli. S mora nam se ukaže rivu porubljena palmama i sedam stoljeća stare zidine, nadvišene utvrdama koje čuvaju Hvar, ponirući prema gradu i venecijanskoj lođi. S kopnenog dijela otoka, ili cestom iz trajektnog pristaništa, stižemo na veličanstvenu pjacu, po mnogima najljepši trg Dalmacije, okrunjen katedralom Sv. Stjepana, omeđen palačama Grode i kaskadama kamenig kuća Burka. No odakle god stigli, Hvar se odmah otkriva kao spomenik. vjekovi su brusili njegov kamen, epohe, iznad svih renesansa, oblikovale njegov lik. Spomenici u spomenicima, spomenici na spomenicima. Hvar je skriveni dragulj vremena.
No Hvar nisu samo njegovi spomenici. Hvar je i njegova luka pružena moru i Paklinskim otocima, Hvar su i njegovi hoteli, apartmani, jedinstvena klima pogodna za liječenje, Hvar su konačno i njegova kupališta, restorani i kavane koji već stoljeće po stoljeće odišu sjajem mondenog turističkog centra.

Hvar se diči prvim komunalnim kazalištem Europe. Hvar su kroz vrijeme gradili značajni domaći i strani neimari. Hvar su opjevali pjesnici. Hvar su oslikali slikari. No najbolje o sebi govori sam Hvar. Dovoljno je doći i uvjeriti se. Tako ćemo dotaknuti djelić legende.

Prirodni krajolik je zasigurno najraskošnije i najdojmljivije lice Hvara. Blago mediteransko sunce koje sjaji gotovo tri tisuće sati u godini, bistro noćno nebo sa zvijezdama kao na dlanu, azurno more koje darežljivo otkriva sve bogatstvo podmorskih Neptunovih vrtova, opojni mirisi ružmarina, vrijesa i kadulje ili pjev cvrčaka u podne, dojmovi su koji najtrajnije ostaju utkani u naš doživljaj Hvara.

U tom okružju, koje kao da je naslikano po predlošku mitske Arkadije, skupina otočića ispred grada Hvara - Paklinski otoci - predstavlja posebnu dragocjenost za sve koji žele najneposrednije oćutjeti te iskonske elemente hvarskog krajolika. Na isti način skrovite uvale na sjevernoj i južnoj strani otoka (Milna, Dubovica, Pišćena, Vira, Pribinja i mnoge druge, nastanjene i nenastanjene) predstavljaju prave dragulje izvornih ugođaja i mirisa ovog otoka.

Sva prava pridržana (c) Villa Šepat
dizajn FIRESTORM